25.9.2017 Uutinen

Oulun yliopisto vahvalla tietoliikennetekniikan osaamisellaan mukaan Nokia Bell Labsin kumppanuusohjelmaan

Oulun yliopisto on valittu Nokia Bell Labsin maailmanlaajuiseen Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaan yhtenä 25 huippuyliopistosta. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja tulevaisuuden langattomiin teknologioihin laajalla tutkimus-, koulutus-  ja innovaatioyhteistyöllä.

14.9.2017 Uutinen

CWC tarjoaa sähkötekniikan opiskelijoille palkallisia diplomitöitä

Contract-based (6 months) and scholarship-based CWC's master's thesis topics offered for Finnish EE and international WCE students

11.9.2017 Uutinen

Mehdi Bennis sai Oulun yliopiston tunnustuksen

Akatemiatutkija Mehdi Bennis Centre for Wireless Communications -tutkimusyksiköstä palkittiin Oulun yliopiston tutkimusta edistävästä toiminnasta, erityisesti merkittävästä julkaisujen määrästä vuonna 2016.

7.9.2017 Uutinen

Oulun 5G-menestystarina PC Magazinen kannessa

PC MAG -digilehden syyskuun numeron kansijuttuna on mittava katsaus Oulun 5G-kehitykseen. Artikkelin kirjoittaja Sascha Segan vieraili Oulussa kesäkuussa muun muassa CWC:n järjestämässä 5G-aiheisessa EUCNC-konferenssissa, Nokian tukiasematehtaalla sekä useissa start-up-yrityksissä.

22.5.2017 Uutinen

Behnaam Aazhang vihittiin Oulun yliopiston kunniatohtoriksi

CWC:n pitkäaikainen yhteistyökumppani professori Behnaam Aazhang vihittiin kunniatohtoriksi Oulun yliopiston tohtoripromootiossa.

15.5.2017 Uutinen

CWC hakee apulaisprofessoria (tenure track)

Centre for Wireless Communications -yksikössä (CWC-RT) on haettavana apulaisprofessorin tehtävä (tenure track), jonka alana on heterogeenisten langattomien liityntäverkkojen suunnittelu ja optimointi.

9.5.2017 Uutinen

Suomen ensimmäinen 5G-kehitysympäristö avautuu yrityksille

Suomen ensimmäisen 5G-testiverkon toiminta laajenee Oulussa. Jatkossa VTT:n, Oulun yliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun 5G-kehitysympäristö 5GTN valjastetaan erityisesti liiketoiminnan käyttöön. Mukana on jo suuri joukko suomalaisyrityksiä, joiden kanssa 5G-teknologiaa tullaan testaamaan usealla sovellusalueella. Ensimmäiset uutuustuotteet pyritään saamaan kenttäkokeisiin vielä tämän vuoden aikana.

5.4.2017 Uutinen

CWC:n ensimmäinen johtaja Jaakko Talvitie 1961-2017

Oheinen muistokirjoitus on julkaistu Helsingin Sanomissa 4.4.2017. LINKKI

15.3.2017 Uutinen

Tietojenkäsittelyn, tietotekniikan, sähkötekniikan ja tietoliikenteen kesäopinnot

Tiedot kesäopintojaksoista on julkaistu sivulla http://www.oulu.fi/yliopisto/kesaopinnot.

10.3.2017 Uutinen

Mehdi Bennis saa EURASIP-palkinnon

Lue uutinen yliopiston pääsivulta

17.2.2017 Uutinen

Nokia Bell Labs ja Oulun yliopisto perustavat langattomien teknologioiden tutkimuskeskuksen

Maailman johtava informaatio- ja viestintäteknologian tutkimusorganisaatio Nokia Bell Labs ja Oulun yliopisto syventävät yhteistyötään CWC:n tutkimusalueilla.

9.2.2017 Uutinen

CWC:lle ja VTT:lle Suomen ensimmäiset 5G-demolaitteet

Nokia on toimittanut VTT:lle ja Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimusyksikölle (CWC) Suomen ensimmäiset 5G-teknologiaan perustuvat radiolaitteet. Radiolaitteiden toimitus on jatkoa jo pitkään kestäneelle 5G-testiverkkoyhteistyölle verkkoyhtiö Nokian ja tutkimuslaitosten välillä.

1.2.2017 Uutinen

Tekniikan Maailma raportoi CWC:n valodatatutkimuksesta

Tekniikan Maailma -lehden numerossa 2/2017 on julkaistu valon avulla tapahtuvan langattoman tiedonsiirron eli valodatan kehittämistä ja tulevaisuudennäkymiä käsittelevä artikkeli, jossa päähaastate

26.1.2017 Uutinen

BusinessOulun uutiskirjeessä teemana 5G

BusinessOulun tammikuun uutiskirjeessä saavat huomiota CWC:n 5G-tutkimusprojektit sekä ensi kesänä järjestettävä EUCNC-konferenssi.

22.12.2016 Uutinen

Haetaan tutkijatohtoria ja tohtorikoulutettavia langattoman tietoliikenteen tutkimukseen

Akatemiaprofessori Matti Latva-ahon tutkimusryhmässä on avoinna tutkijatohtorin ja tohtorikoulutettavan paikkoja.

2.12.2016 Uutinen

Suomen ensimmäinen väitös langattomasta tiedonsiirrosta valolla

Oulun yliopistossa perjantaina 2.12. tarkastettu väitöskirja on tiettävästi ensimmäinen Suomessa, jossa tutkimuskohteena on näkyvään valoon pohjautuva tiedonsiirto (VLC).
Master of Science (väit.) Helal Chowdhury on väitöstutkimuksessaan mitannut valodataksi kutsutun teknologian toimintaa liikkeessä sekä yksinään että radio-optisessa WLAN-VLC-hybridijärjestelmässä. Työssä päädytään pohtimaan, miten valodata ja radioteknologiat voisivat täydentää toisiaan ja millaisia ratkaisuja tämä teknologia voisi tarjota nykyisiin tietoliikenteen haasteisiin.

28.11.2016 Uutinen

Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto professori Matti Latva-aholle

Pentti Kaiteran rahaston palkinto on myönnetty professori Matti Latva-aholle tunnustuksena ansiokkaasta tutkimuksesta tietoliikennetekniikan alalla ja merkittävästä työstä Pohjois-Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi.

18.11.2016 Uutinen

Nokia lahjoittaa oululaiseen 5G-tutkimukseen 20 000 €

Langattoman tietoliikennetekniikan tutkija Mehdi Bennis on saanut harvinaisen rahoituksen.

2.11.2016 Uutinen

Ota hyöty irti 5G-testiverkosta ja liity yhteistyöhön!

Avoin 5G-testiverkko kattaa jo koko Linnanmaan kampuksen. Se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden testata tulevaisuuden tietoliikennetarpeita ja liiketoimintamahdollisuuksia. Oulun yliopisto ja VTT toivottavat käyttäjät tervetulleiksi kokeilemaan uutta verkkoa.

28.10.2016 Uutinen

CWC-startup KNL Networksille lähes kymmenen miljoonan rahoituspotti

Uutinen Oulun yliopiston pääsivulla http://www.oulu.fi/yliopisto/node/43019

7.10.2016 Uutinen

Is the modernization of electricity grid going to make our future brighter?

CWC's researcher Pedro Nardelli's is blogging for the BCDC Energy research project!

Read in his new blog post, what is the electricity grid and how is it going to make the world a brighter place.